IZPOSOJA / NAJEM NAHRBTNIK ZA NOŠENJE OTROKA

Že veste, kaj boste počeli to poletje?

Ponesite svojega malčka na njegovo naslednjo veliko pustolovščino. Posedite ga v nahrbtnik za nošenje otroka ter mu razkažite lepote naših hribov in gora.

Pokličite nas na telefonsko številko 031  280  484 in še danes rezervirajte nahrbtnik za prenašanje otroka za vaše skupne dogodivščine v hribih.

Z nahrbtnikom Deuter Kid Comfort III, ki si ga lahko po dostopni ceni izposodite pri Servisu smuči in koles Gizo, bo vaš otrok v varnem zavetju nahrbtnika užival na svežem zraku.

Ponesite svojega malčka na njegovo naslednjo veliko pustolovščino. Posedite ga v nahrbtnik za nošenje otroka ter mu razkažite lepote naših hribov in gora.

Pokličite nas na telefonsko številko 031  280  484 in še danes rezervirajte nahrbtnik za prenašanje otroka za vaše skupne dogodivščine v hribih.

Nahrbtnik je idealen za pohodništvo, popotništvo in prosti čas. Odlikujejo ga številne lastnosti, ki bodo polepšale vaše skupne dneve v naravi:

 • udobje za očka ali mamico in otroka,
 • sončna streha, ki bo vašega malčka obvarovala pred soncem,
 • nastavljiva stremena, ki zagotavljajo varno in ergonomsko držo otroka,
 • naramnice z dodatnimi trakovi za stabilizacijo nahrbtnika,
 • velik žep na prednji strani in več žepov po celotnem nahrbtniku, kamor boste lahko spravili vse potrebščine za mladega planinca,
 • varnostni pas za otroški sedež,
 • dodatno oblazinjen sedež,
 • mehko naslonjalo na prednjem delu otroškega dela, tako da se otrok lahko nasloni na
  blazino, ne glede na položaj glave,

Skupna maksimalna nosilnost nahrbtnika je 22 kg.

Kratki nasveti za prvi

pohod z otrokom

Prvi pohod je za vašega otroka lahko zelo vznemirljiva izkušnja, zato upoštevajte sledeče nasvete, da bo za njega in za vas tudi prijetna in da se boste še vnaprej radi odpravili na pohod:

 • Izberite krajšo, vam znano pot, na kateri se lahko kadar koli obrnete in vrnete proti izhodišču.
 • Preverite, ali ima koča, do katere se odpravljate, certifikat Družinam prijazna koča.
  Če je le mogoče, se do koče odpravite med tednom. Ob koncih tedna so koče običajno polne in zelo glasne, kar je lahko za dojenčke stresno.
 • Načrtujte dovolj časa za počitek (deset do petnajst minut na eno uro nošenja).
  Poskrbite za dobro počutje in udobje svojega malčka.
 • Bodite pripravljeni na otrokovo negodovanje (lakota, mraz, zaspanost, mokra plenica …).
 • Bodite prilagodljivi in se sprostite!

In ne pozabite, otroci hribe doživljajo drugače kot odrasli. Predvsem se želijo igrati in doživeti dogodivščine, zato jim je osvojitev vrha drugotnega pomena.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kdaj lahko začnem nositi otroka v nahrbtniku Deuter Kid Comfort III?

Otroka lahko začnete v nahrbtniku nositi, ko že samostojno sedi in ima dober nadzor nad gibanjem glave. To je od približno osmega meseca starosti. Seveda se vsak otrok razlikuje in je zato pomembno, da ocenite njegove sposobnosti ali se posvetujete s pediatrom, preden ga posadite v nahrbtnik. Če vaš otrok tega mejnika še ni dosegel, naj vas to ne odvrne od obiska gora. Pred to starostjo lahko otroka nosite v nosilki ali kengurujčku.

Kako se lahko najbolje pripravim na pohod z otrokom?

Otroka počasi privadite na nošenje v nahrbtniku, zato začnite s krajšimi turami. Načrtujte dovolj časa za odmore, da se otrok razgiba in vi pretegnete (eni uri nošenja naj sledi deset- do petnajstminutni počitek).

Kako lahko svojega otroka zaščitim pred soncem ali mrazom?

Pred vsakim odhodom preverite vremensko napoved. Ne pozabite na zaščito pred soncem (krema za sončenje in pokrivalo), dežjem (dežna jakna in hlače) in mrazom (zadostna oblačila in kapa, da preprečite izgubo toplote prek glave). Poleg tega imejte v nahrbtniku dodatna oblačila.

Kako lahko poskrbim za varnost svojega otroka?

Ne pozabite na priloženo ogledalo, s katerim lahko v vsakem trenutku preverite otroka. Še bolje pa je, če je ob vas še ena odrasla oseba, ki je otroku na razpolago v vsakem trenutku (mu popravi kapo, ali ponudi prigrizek, če je lakota res huda).

*Povzeto po spletni strani www.bergzeit.de in reviji Planinski vestnik 2019/3.

Zakaj bi kupovali tako drag nahrbtnik,

če pa si ga lahko izposodite?

CENIK NAJEMA

Splošni pogoji izposoje

Pri izposoji stranka obvezno predloži osebni dokument in plača kavcijo v vrednosti 50 €.

Stranki vrnemo kavcijo (50 €), če vrne nepoškodovan izdelek.

Kavcijo lahko stranka plača izključno z gotovino.

Izdelek za naslednji dan je možno prevzeti dan prej po 15. uri.

Izdelek je treba vrniti dan po izposoji, najpozneje do 12. ure, v nasprotnem primeru se zamuda obračuna po ceniku (dnevni najem za vsak dan zamude).

Servis koles in smuči Gizo lahko ob nevračilu izdelka po petih dneh unovči založena sredstva in prijavi odtujitev izdelka policiji.

Če stranka izdelek vrne poškodovan, poškodbe pa niso posledica normalne uporabe, se stranki zaračuna popravilo izdelka po veljavnem ceniku servisnih storitev. Če izdelka ni mogoče popraviti, mora stranka plačati maloprodajno ceno izdelka.

Izdelek je možno v poslovalnici rezervirati s predhodnim klicem.

Izposojeni izdelek je treba vrniti v poslovalnico, kjer je bil izposojen.

Uporaba izposojenega izdelka je na lastno odgovornost.

»Zaradi hitrega načina življenja naši otroci izgubljajo stik z naravo. Znano pa je, da otroci, ki preživijo veliko časa na prostem, lažje premagujejo stres, so bolj telesno dejavni, ustvarjalni, razvijejo spoštovanje in odgovornost do varovanja okolja … Zatorej bodite svojim otrokom zgled in jih popeljite v naravo.«

Zagotovite si svoj termin za

SKUPNE PUstolovščine v hribih!